Особливості та переваги каркасних басейнів: простота встановлення та доступна вартість

Особливості та переваги каркасних басейнів: простота встановлення та доступна вартість

Створення басейну на дачі або присадибній ділянці дозволяє обладнати зону відпочинку, розваги для дітей та дорослих. Створюються конструкції різного типу, починаючи від стаціонарних бетонних варіантів і закінчуючи легкими надувними. Найбільш універсальним за набором якостей є каркасний басейн.

Переваги

Найважливішою перевагою басейнів такого типу є їхня простота встановлення та відносно невелика вартість. Саме поєднання подібних факторів робить покупку такої конструкції найвигіднішою. Для таких басейнів не потрібно створювати чашу або міцну основу, достатньо вирівняти ґрунт і ущільнити його.

Швидкість монтажу складає від 10 хвилин до години в залежності від величини басейну, і скільки людей займатиметься монтажем. Хоча встановити будь-який тип можна навіть поодинці. Конструкція продумана таким чином, що помилитись у складанні не можна, деталі підібрані так, що з’єднати їх можна лише у потрібному порядку.

Конструкція легка та безпечна. На матеріали не діють опади, перепади температури. Басейн легко очистити від рослинності, нальоту, його допускається мити за допомогою спеціальних засобів.

Випускаються басейни різної ємності, включаючи вироби, які підходять для купання дорослих людей. У цьому забезпечується безпечне використання дітей. Система просто наповнюється водою, немає потреби створювати окрему магістраль, достатньо одного шланга.

Встановлення

Процес монтажу виглядає так:

  1. Вибирається рівний майданчик, щоб його периметр був більшим за каркас басейну.
  2. Вона очищається від сміття, коріння рослин, додатково вирівнюється та ущільнюється. Іноді можна використовувати дрібну гальку без гострих країв, щоб створити підсипку.
  3. Якщо басейн великий за обсягом, то знімається дерн, вирівнюється весь майданчик, куди встановлюватиметься чаша. Якщо грунт піщаний, то можна посилити основу бетонною стяжкою.
  4. На поверхні розкладаються елементи басейну за групами, які вказані в інструкції зі збирання.
  5. Далі вирівнюється днище, з’єднуються планки, які кріплять верхівку чаші.
  6. Потім монтуються стійки, їх кріплять до верхніх планок і вертикально встановлюють на землі.

Після монтажу на чаші басейну та його стінках не повинно бути складок чи перекосів, щоб вода тиснула на всі ділянки рівномірно. Це дозволить уникнути нестійкості конструкції.

No Comments

Post A Comment