Як правильно виміряти та купити ортопедичний матрац

Як правильно виміряти та купити ортопедичний матрац

Правильний підбір матраца ортопедичного багато в чому залежить від того, наскільки точно ви визначили габарити необхідного виробу.

Одним із найважливіших параметрів матраца є його висота (або – товщина). Якщо ви користуєтеся ортопедичним матрацом, але прокидаєтеся, не відчуваючи того, що відпочили, причина може бути в неправильно підібраних розмірних характеристик матраца.

Висота виробу безпосередньо пов’язана зі ступенем жорсткості, ортопедичним ефектом та здатністю витримувати необхідні навантаження. Якщо матрац деформується і демонструє так званий ефект гамака під вашою вагою, це свідчить про те, що він неправильно підібраний.

Що потрібно знати про висоту ортопедичного матраца

Як правило, вибір ортопедичного матраца на ліжко 160х200 відбувається на основі переваг користувача, його комплектації та зростання. Важливе значення має бюджет, оскільки від нього залежить, який матрац може дозволити собі клієнт. Наприклад, моделі, в основі яких є пружинний блок ПокетСпрінг, коштують дорожче, ніж ті, які виготовлені на базі блоку Боннель. Безпружинні матраци також мають свою умовну цінову градацію. Ті, що наповнені натуральним латексом, відносяться до сегменту «лакшері» і коштують дорожче. А матраци, в основі яких штучний латекс (пінополіуретан), можна придбати дешевше.

Тонкий або товстий матрац

Тонкі матраци (футони та топери) можуть підійти в тому випадку, коли ви хочете підкоригувати основне спальне місце, де з’явилися нерівності. Вони мають прийнятний ортопедичний ефект як для свого сегмента, але незрівнянні з щільними багатошаровими матрацами.

Показник висоти ортопедичного матраца може починатися з 3 сантиметрів і досягати 50. Якщо ви шукаєте матрац не для коригування спального місця, а для повноцінного ортопедичного впливу на хребет, вибирайте моделі, висота яких починається від 10 сантиметрів. Такий матрац матиме анатомічний ефект, який потрібен для підтримки кісткової системи.

Зверніть увагу також на наступні аспекти:

  • матрац повинен хоча б трохи височіти над бічними сторонами ліжка;
  • якщо хочете виміряти наявний матрац, виміри варто проводити на підлозі, використовуючи рулетку або канцелярську лінійку.

На другому пункті слід зупинитися детальніше.

Як провести вимірювання матраца

Діяти потрібно в такій послідовності:

  • стеленим матрац на підлогу – важливо, щоб поверхня була рівною;
  • укладаємо рейку або лінійку плоскою стороною до спальної поверхні;
  • двома кінцями вимірювального приладу торкаємося краю матраца;
  • вся конструкція повинна проходити над місцем, де є просідання;
  • другу лінійку встановлюємо в найбільш глибокому місці ямки;
  • по вертикалі міряємо її глибину;
  • фіксуємо відстань між нижньою точкою та рейкою – це буде величина просідання.

Допустима величина просідання знаходиться на рівні до 10% від загальної висоти матраца. Якщо вона більша, настав час купувати новий виріб.

Не менш важливими показниками для матраца є довжина та ширина. Між ним та ліжком (диваном чи каркасом) не повинно бути щілин. Інакше він може крутитися під час вашого відпочинку, створюючи дискомфорт. Коли матрац на кілька сантиметрів більший, ніж потрібно, це теж погано. Тоді він перебуває в стислому стані і поступово зазнає деформації.

Ну і наостанок нагадаємо загальне правило, яке важливо дотримуватися при покупці: чим більша вага користувача, тим вище і жорсткішим повинен бути матрац (якщо ви не отримали інших персональних рекомендацій від свого ортопеда).

На сайті matrasin.kiev.ua компанії Матрасін можна побачити великий вибір ортопедичних матраців. Досвідчені консультанти готові допомогти вам підібрати той варіант матраца на ліжко, який влаштовуватиме за вартістю та параметрами.

No Comments

Post A Comment