Різновиди двигунів для мотоблоків: що потрібно знати

Різновиди двигунів для мотоблоків: що потрібно знати

Людям, які займаються фермерством, досить важко справлятися з роботою без використання допоміжної техніки, такої, як мотоблок. На жаль, їй властиво ламатися і найчастішим дефектом виступає поломка двигуна.

Зараз досить просто замовити двигун до мотоблока через інтернет, достатньо визначитися з різновидом:

  • бензиновий;
  • дизельний.

При виборі слід враховувати, що ціни на мотори різняться. Дизельний двигун коштує на порядок дорожче, ніж бензиновий. Якщо брати показники потужності, то виграє дизель. Бензин показує кращі результати в погану погоду, але потужність набагато менша, ніж у дизельного мотора.

Приступаючи до пошуку оптимального варіанта двигуна для мотоблока, варто пам’ятати, що важливу роль відіграє бренд. Перед покупкою слід перевірити мотоблок та двигун на сумісність.

Фахівці радять купувати двигун до мотоблока з датчиком контролю рівня масла. Цей показник є важливим, якщо мотоблок використовується на постійній основі протягом більшої половини дня.

Як правильно підійти до вибору двигуна для мотоблоку

Вибір двигунів для мотоблоків представлений на ринку широким модельним рядом. Щоб не заплутатися в цьому достатку, необхідно знати за якими параметрами здійснювати вибір цього агрегату:

  1. Тип двигуна. Для мотоблоків передбачено два основні види двигуна: бензиновий та дизельний. Перший варіант має доступну вартість, добре поводиться при поганих погодних умовах, але він менш потужний, ніж дизельний. Другий варіант має високу тягу, але погано поводиться в морозні дні, його потрібно добре прогріти, щоб він завівся. Цей варіант має більш високу вартість, ніж бензиновий аналог.
  2. Потужність. Оптимальна потужність двигуна, що монтується на полегшений мотоблок, варіюється від 6,5 до 7 літрів на секунду. Для важких мотоблоків розбіжність у літражі становить від 9 до 15 літрів на секунду.
  3. Посадочне місце. Це не просто критерій, а потреба. Якщо збіг не відбудеться, то доведеться шукати і купувати новий, інакше експлуатувати мотоблок буде досить складно.

Залишається згадати про вихідний вал двигуна, точніше, його діаметр, який для різної марки техніки відрізнятиметься. Діаметр цього пристрою варіюється від 19 до 25 мм. Вони виготовляються не тільки під шліцом, але і під шпонку, що слід враховувати при покупці.

No Comments

Post A Comment